10 oktober 2023

Je stage doen en dan een baan krijgen bij AKOR.

Je stage doen bij AKOR en dan een baan krijgen. Dat wil iedereen en die mogelijkheden zijn er bij AKOR. Daar weten Frank, Gerard, Janick en Jort alles van. Ze vertellen hoe het is om stage te lopen bij ons en hoe de overgang van stageovereenkomst naar arbeidscontract is.

 

Janick Dannenberg en Jort Preuter zijn dit jaar nog gestart als stagiair bij AKOR, op de afdelingen Marketing en Werkvoorbereiding. In februari stapten zij voor het eerst het pand van AKOR binnen en zijn er niet weer weggegaan. Gerard van Reenen maakte 1,5 jaar geleden zijn stage al af bij AKOR, maar is na afronding van zijn studie sinds kort weer terug bij de hechte club van Realisatie. Frank Baan liep ruim 10 jaar gelden al stage bij AKOR, na zijn afstuderen, vond hij hier zijn eerste baan, onlangs heeft hij zijn 12,5 jarig jubileum gevierd.

 

De luxe om te kiezen voor AKOR
Gerard had de luxe om te kunnen kiezen na zijn opleiding, er werden hem twee banen aangeboden. Bij AKOR en een ander bouwbedrijf. Hij hoefde daar niet lang over na te denken en heeft voor AKOR gekozen. “De hoofdreden hiervoor was dat ik tijdens mijn stage al een ontzettend leuke tijd bij AKOR heb gehad. Ik vind de sfeer hier geweldig, het contact met collega’s is heel laagdrempelig en iedereen wil je helpen. Ze hebben ook veel leuke, uitdagende projecten. Ik moet er 50 minuten voor rijden, maar dat heb ik er dubbel en dwars voor over."

 

AKOR staat open voor jouw kennis
Ook voor Jort was er geen twijfel om te kiezen voor AKOR. Hij is na zijn vorige opleiding begonnen aan HBO Bouwkunde duaal. Hierbij volgt hij één dag in de week verschillende modules die overeenkomen met het werk wat hij de rest van de week bij AKOR in de praktijk doet. "Je merkt gewoon aan alles dat ze vinden dat ze ook wat aan jou hebben. Ze staan open voor de nieuwe kennis die je als stagiair meeneemt. Bij AKOR is er echt ruimte voor mensen met de nieuwste kennis. Stagiaires en starters worden gezien en hun inbreng omarmt. AKOR is zo breed, dat er altijd iets is wat bij je past. Waarom zou je dan naar een ander bouwbedrijf gaan?"

 

Ook voor niet technici een prachtige plek
Janick stemt hiermee in. "Ik had er nooit over nagedacht om voor mijn studierichting te gaan informeren bij bouwbedrijven. Wel heb ik er over nagedacht hoe het zou zijn om als vrouw bij een traditioneel bouwbedrijf als AKOR te gaan werken. Daar kan ze heel kort in zijn: "Ontzettend leuk en een dikke aanrader. Ik vond het ontzettend leerzaam. Al tijdens mijn stage werd ik meegenomen in heel veel  werkzaamheden bij AKOR. Ik mocht alles proberen en bekijken, maar er was daarna ook alle ruimte om mijn werkzaamheden af te bakenen op de plekken waar mijn interesses en leerdoelen lagen. Er wordt echt meegedacht met je persoonlijke ontwikkeling."

 

Alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
Persoonlijke ontwikkeling staat ook centraal in het carrièrepad van Frank. Ooit dus begonnen als stagiair en inmiddels Teamleider Administratie en ICT. "Binnen AKOR krijg je alle ruimte om te ontwikkelen, je kan zelf je pad kiezen. Logisch in de bouw-gerelateerde functies maar zeker ook mogelijk voor de ondersteunende functies". Kostenbewaker, controller en inmiddels teamleider, allemaal functies binnen het vakgebied van Frank. 

 

De oud-stagiairs zijn het met elkaar eens wanneer hen gevraagd wordt waarom een stage bij AKOR aan te raden is. "Kom hier om je welkom te voelen. Alle collega's staan voor je open. Iedereen is bereid om je te ondersteunen. Of je nou met één van de directeuren spreekt of je directe collega: je merkt geen verschil. Iedereen wíl je ook helpen. Als jij voor jezelf goed weet: dit wil ik doen en dit heb ik nodig om stage goed te kunnen doorlopen, zit je goed. En dat geldt ook voor een baan bij AKOR; Ze gaan altijd op zoek naar een project of positie die bij jou past."

 

Gerard voegt bij het verlaten van de kamer nog snel toe: “Twijfel niet, kom maar gewoon. Hier ga je geen spijt van krijgen.”

 

AKOR staat op de Talententuin Twente, ontmoet ons daar en kom meer te weken over werken of stagelopen bij AKOR. 

Een kijkje achter de schermen?

Koers Update