24 november 2023

ZÓ SIMPEL IS SOLLICITEREN BIJ AKOR

Als starter (of switcher) zijn er veel opties om te zoeken naar een nieuwe baan. Werk jij graag op projectbasis? Dan is de kans groot dat je via een detacheringsbureau op zoek gaat naar een baan. Maar ben jij op zoek naar iets vast en zekerheid? Dan is het verstandig om direct bij een bedrijf te solliciteren. Jolande en Lobke, recruiters bij AKOR vertellen je de voordelen van deze manier van ‘direct’ solliciteren en hoe dat bij AKOR in z'n werk gaat!

Team Recruitment AKOR

“Wij zijn Lobke en Jolande, 'team Recruitment' bij AKOR! Wij zijn veel bezig met het vinden, werven, selecteren en aanstellen van collega's met het AKOR DNA.”  Solliciteren bij AKOR moet makkelijk én leuk zijn. Daar investeren we veel in en blijven we op door ontwikkelen. Net als met onze mensen eigenlijk. Ons sollicitatieproces bestaat uit 6 stappen:

  1. Je solliciteert op een vacature bij AKOR die je aanspreekt óf je doet een open sollicitatie.
  2. Je krijgt binnen één werkdag reactie van Jolande, zij bespreekt alle mogelijkheden met je.
  3. De eerste afspraak wordt ingepland, we maken kennis en oriënteren. Hierin ga je richting bepalen.
  4. Er zijn mogelijkheden om aanvullend een TMA te doen.
  5. Dan volgt een tweede gesprek, om  te trechteren en op basis van eventuele TMA de beste afdeling zoeken.
  6. Ben je geschikt voor de functie en klikt het van beide kanten? Aan de slag!

Lobke legt uit: “Een TMA is een persoonlijkheidsmeting en een instrument dat drijfveren, talenten en daarmee motivatie en ontwikkelbaarheid meet. Hiermee gaan we kijken of de functie waarop je gesolliciteerd hebt ook echt bij je past. Je krijgt een klein boekje met informatie over wie en hoe je bent. Heel handig!” Dat vinden we binnen AKOR erg belangrijk, dat je doet wat je leuk vindt, waar je energie van krijgt. En daar hebben we heel veel mogelijkheden voor.

De breedte van AKOR

“AKOR is ontzettend divers, wij hebben alle disciplines binnen de bouw in huis. Dit zorgt ervoor dat ergens anders 'shoppen' niet nodig hoeft te zijn: bij ons kun je een kijkje in elke keuken krijgen. Benieuwd? Doe dan de test die we hiervoor ontwikkeld hebben. Je krijgt op een leuke manier te zien welk facet van AKOR bij je past.”

Direct solliciteren bij AKOR zorgt ervoor dat je korte lijntjes houdt, stelt Jolande. “Binnen AKOR is er zoveel mogelijk. We kijken wat er past, bij jou als persoon. Werkt dit uiteindelijk niet zoals je wil? Dan zijn er ook binnen AKOR mogelijkheden om te switchen. Zo houden we het voor iedereen fijn om hier te werken.”

Kom jij snel solliciteren bij AKOR? Kijk snel op werkenbijakor.nl voor de vacatures of doe de test!

Een kijkje achter de schermen?

Koers Update