11 januari 2024

Betrokken bij al de bouwprojecten van AKOR; kies de functie Calculator!

Betrokken zijn bij alle projecten, samenwerken met alle disciplines en contacten met diverse onderaannemers. Allemaal om informatie te verzamelen zodat je een prijskaartje kan hangen aan een bouwproject. Enorm afwisselend en aangejaagd door jou. Met uiteraard een team dat altijd voor je klaarstaat. 'Overweeg de functie calculator', zeggen Stefan en Martin.

De mannen zijn Calculator of Kostendeskundige zoals de functie ook wel genoemd wordt. Stefan heeft de functie leren kennen via zijn traineeship bij AKOR, want in de opleiding was dit niet aan bod gekomen. Martin is al 19 jaar calculator en maakt elke week nog wel wat nieuws mee. Wie beter dan deze mannen, kunnen je vertellen over deze functie.

 

Vrijheid om je werk in te delen en je eigen inbreng te hebben.
Als uitgangspunt krijg je stukken, 'onderliggers' van het project. Dat kunnen tekeningen van de architect of constructeur zijn of bijv. een programma van eisen. De ene keer uitgebreid en de andere keer summier. Zo wordt je verantwoordelijk voor het project, je mag je er in vastbijten en van A-Z mee aan de slag. Dat vind ik heel leuk vertelt Stefan: 'Je krijgt hier echt je eigen taken en je hebt veel verantwoordelijkheid. Dit geeft vrijheid; je kan zelf je week indelen en je bepaalt ook zelf hoe je je werk doet'.

 

Enorm afwisselend, in een hoog tempo bezig met bouwprojecten.
Martin haakt daar op in: 'De functie van calculator is enorm afwisselend. Als het saai wordt komt er alweer een volgend project binnen waar we aan gaan rekenen. 'We zijn in een sneller tempo bezig met projecten. We doen er wel 20 per jaar. Dat is heel anders dan bijvoorbeeld een werkvoorbereider. Die zijn soms wel drie jaar bezig met hetzelfde project.  We zien veel bouwsystemen en we hebben een groot netwerk van leveranciers en onderaannemers. Geen dag is hetzelfde en bij AKOR hebben we altijd hele diverse projecten'.

 Elk project is uniek, dat vraagt om creativiteit, er is niets voorgekauwd. Je kunt er echt je eigen draai aan geven en je moet je eigen kennis en ervaring toevoegen aan de begroting. We moeten ons inleven in het plan en de klant, kijken hoe het in de praktijk werkt en we werken nauw samen met de afdeling planvoorbereiding. Dat vraagt vaak om een bezoek aan de locatie. Dat geeft veel informatie en op die manier wordt inleven een stuk makkelijker. Uiteraard kunnen we een beroep doen op onze inkoper, voor adviezen en selectie van bouwpartners. 

 

Een grote slagingskans van je begrotingen.
'Binnen AKOR werken we vaak in bouwteam', vertelt Stefan. 'We hebben veel vaste opdrachtgevers en de relatie met de klant staat voorop.  Dat maakt de slagingskans van je begroting groter. Zo krijg je ook de  kans om begrotingen te optimaliseren en alternatieven aan te dragen. Aanbestedingen zijn er af en toe, dat is leuk voor de afwisseling.

 

Een mooi voorbeeld is een project waar Stefan met tussenpozen nu 1,5 jaar mee bezig is. De wensen van de klant sluiten niet aan bij het beschikbare budget waardoor de eerste begrotingen te hoog uitvielen. Samen met inkoop en planvoorbereiding zijn we gaan optimaliseren. Je denkt na over de vraag, hoe kan die anders. En ook over ons aanbod, zijn er alternatieven? In de praktijk is het dan letterlijk hele lijsten doorlopen, rigoureus snijden in keuzes en soms ook aanpassingen doen zoals bijvoorbeeld niet saus klaar maar behang klaar afwerken. Vorige week hebben we te horen gekregen dat de begroting akkoord is en dat we het project mogen bouwen. Dat is echt mooi', zegt Stefan met een grote lach op z'n gezicht.

 

Martin voegt daar nog aan toe: 'Uiteindelijk blijft het een sport om het financieel zo interessant mogelijk te maken voor iedereen. Dat is het allerleukste van calculeren'.Zijn er dan geen nadelen? Nee eigenlijk niet. 'Je hebt iets meer te maken met deadlines dan een werkvoorbereider', vertelt Martin. Maar dat komt altijd wel goed.

 

Overweeg de functie van calculator, solliciteer vandaag nog.
Spreekt het verhaal van Stefan en Martin je aan? Pak dan de ruimte die AKOR je biedt! We kunnen altijd mensen met eigen verantwoordelijkheid gebruiken! Bekijk hier onze actuele vacatures en solliciteer. 

Een kijkje achter de schermen?

Koers Update