8 februari 2024

Een bijzondere kans: Bouwbezoek op hoogte.

"Als je de kans krijgt, moet je het doen", heb ik de afgelopen tijd heel vaak gezegd. Toen ik samen met Gerwin ten Hoven naar boven klom in de hoogste kraan van ons project in Nieuwegein, heb ik me wel een paar keer afgevraagd of ik er goed aan deed om deze kans echt te pakken. Maar toen ik weer met beide beentjes op de grond stond, was ik dankbaar en bekaf. Niet alleen omdat ik weer veilig beneden was maar ook omdat ik de kans kreeg om iets super vets te doen. 

 Bij AKOR krijg je de ruimte om die kansen te pakken, dat maakt dat dit echt een bedrijf is wat bij me past. Lees het verhaal van Carine Kreijkes, Marketeer bij AKOR.

 

KANSEN PAKKEN.  

Ik houd van bijzondere dingen, van een keer wat anders, creativiteit. Waar anderen 'nee' zeggen, denk ik, laten we het eens proberen. "Wanneer krijg je nou zo'n kans". Als marketeer communiceer ik over de projecten van AKOR. Hiervoor spreek ik veel verschillende collega's en kom ik met enige regelmaat op onze bouwplaatsen. Zo ook bij het projectteam van Weverstede in Nieuwegein. Elke keer, zeiden ze (een beetje gekscherend), ga je mee in de hijskraan? Dat is dan precies zo'n kans waar ik enthousiast van word.

 

TIEN REDENEN OM HET NIET TE DOEN.   

Vorige week was het zo ver. Vroeg uit de veren en om half 8 aanwezig bij de uitvoerders in de keet. Uiteraard beginnend met koffie, vol goede ideeën om prachtige beelden te maken van 'een dag op de bouw'.  Toen duidelijk werd dat we de torenkraan gingen beklimmen omdat het liftje te klein was voor twee personen kon ik de gimbal en grote camera wel uit mijn hoofd zetten. Ik had mijn handen wel vol aan wat anders. Wel 10 redenen om het niet te doen gingen door mijn hoofd. Maar uiteindelijk was het termohandschoenen aan en gaan. 

We namen de tijd voor de klim en onderweg kreeg ik veel informatie over het project.  Ik zag verschillende onderwerp waar ik mee te maken heb in mijn functie; valbeveiliging, combisafe hekken, de timelapsecamera. Uiteraard kwam de kraan ook ter sprake. Welke invloed de wind heeft en waarom de torenkraan moet bewegen en hoe die vast stond. We waren precies op tijd voor de koffie bij Bart om 09.00 uur.

Super gaaf om dit onderdeel van bouwen van dichtbij te zien. Hoe het besturen van een kraan werkt en waar je allemaal rekening mee moet houden. Ook hier is communicatie het allerbelangrijkste. In verbinding blijven met de rigger op de grond, die, in dit geval, de prefab elementen aanpikt, de jongens die op de verdieping de elementen monteren en de collega kraanmachinisten die in het draaibereik zitten. Vlekkenloze communicatie want de onderlinge contacten tussen de machinisten is goed geregeld. En iedereen past zich aan, aan Bart, want hij bestuurt de hoogste, kraanmachinsten etiquette denk ik. 

 

BIJ AKOR KRIJG JE KANSEN.

Tijdens de pauze konden we nog één verdieping hoger, naar de achtergiek van de kraan. Best een windje, terwijl ik op de grond nog dacht, 'het is toch fijn dat er geen wind staat'.  Dit was wel even een mentale strijd. Ik zei tegen de jongens, ik denk dat ik in de cabine blijf. Achteraf ben ik blij dat ik ook dit laaste stukje gedaan heb en dat ik de kans kreeg om dit te doen. Wat een uizicht heeft een kraanmachinist, we konden de contouren van Rotterdam zien en van Amsterdam. De steigers om de Domtoren in Utrecht waren super scherp. En dan was het nog niet eens een heldere dag.  

Mooi beroep; kraanmachinist, prachtig project; Weverstede Nieuwegein en super fijne collega's die mij deze te gekke ervaring hebben gegeven!

Een kijkje achter de schermen?

Koers Update