12 juni 2024

Als een filmploeg komt kijken naar je werk.

Sven Meeuwessen, 37 jaar, al bijna 17 jaar aan het werk bij AKOR. In dienst gekomen via Bouwmensen in 2007 en nu meewerkend voorman. "Regelen, brandjes blussen, collega's helpen en op sommige projecten ook gewoon veel mee timmeren. Dat is wat ik met plezier doe!" Lees het verhaal van Sven Meeuwessen, die een filmploeg op zijn project had.

 

NOOIT HETZELFDE

AKOR maakt bijzondere dingen. We leveren maatwerk voor elke vraag, unieke projecten met creatieve oplossingen. Dit zorgt ervoor dat we regelmatig worden opgepikt door vakmedia, bouwtijdschriften en de pers. Maar een filmploeg is nog nooit voorgekomen. Het project in Warmond waar Sven zat, had deze primeur... 

Een verbouwing van een appartement, een Penthouse om precies te zijn. Gebouwd in 2018, in 2020 opgeleverd, nu verandert van eigenaar. Deze wilde het appartement helemaal naar eigen smaak indelen en inrichten. Daar werd AKOR voor gevraagd. Dat betekende strippen. Nog minder dan het oorspronkelijke casco bleef staan. Vanuit daar is alles opnieuw opgebouwd; Wanden, plafonds, toiletten en ook de keuken. Op dat moment kwam Sven bij het project. 

 

EEN BIJZONDER PROJECT

Wat vond je het mooiste aan het project, vragen we Sven. "Heb je dat uitzicht gezien?" zegt de Voorman van AKOR Pijnacker. Een prachtige ruimte op een geweldige locatie met uitzicht als een schilderij. "Het mooie was dat we hier alle ruimte kregen om goed werk te leveren". Nu proberen we dat altijd te doen, maar in dit geval zei de opdrachtgever dat hij voor een 11 wilde gaan.

Afbouwen is secuur en precies werk. Dat ligt Sven wel. Hier viel dat mooi op z'n plek. Een opdrachtgever die echt oog heeft voor kwaliteitswerk, een tot in detail uitgewerkt plan en een team van onderaannemers die op dezelfde manier werken als wij. "Dat wordt het een project waar ik vrolijk van wordt, zegt Sven, "dat is mooi werk".

Wat dit project extra bijzonder maakt was het feit dat de verbouwing onderdeel was van een TV-programma. Sven kreeg dit te horen toen hij aan het project gekoppeld werd. "Een leuke kans om mee te maken, maar ik hoefde niet perse op de voorgrond. Laat mij maar bouwen, daar ligt mijn passie".

 

DRAAIDAGEN OP DE BOUW

"Een filmploeg op de bouw verandert voor ons niet heel veel. Uiteraard heb je voor de draaidagen wel iets meer opgeruimd maar over het algemeen hebben wij altijd een nette bouwplaats. We hoefden dus niet veel extra's te doen. Je mag wel zien dat er gebouwd wordt.  De filmploeg is vier keer langs geweest. Twee keer was ik op de bouw aanwezig. Vaak waren er wel vrijwilligers voor de opnames en hoefde ik niet. De laatste keer werd ik gefilmd. Een spiegel moest nog opgehangen worden. Uiteindelijk worden veel beelden die gemaakt zijn niet gebruikt". Benieuwd naar Sven z'n  3 seconden of 'fame'? Hier kijk je de aflevering >

 

KIJKCIJFERS DOOR HET DAK

De aflevering loopt storm, dat begrijp je wel ;). Vrienden en familie van Sven reageren leuk. "Met collega's in de appgroepen worden er wel dolletjes gemaakt: Wanneer ga je aan de slag bij Eigen Huis & Tuin?" "Nou voorlopig niet" zegt Sven. Ik zit prima op mijn plek bij AKOR. We maken mooie werken en alles is goed geregeld. En met een beetje geluk mogen we in de toekomst nog weer een van woonvilla tot droomvilla maken.

 

OOK WERKEN BIJ AKOR?

Spreekt het verhaal van Sven je aan en durf jij ook televisiewaardige projecten te maken? Bij AKOR kunnen we altijd mensen met lef gebruiken! Bekijk hier onze actuele vacatures en solliciteer.

Een kijkje achter de schermen?

Koers Update