9 mei 2023

AKOR geeft talent de ruimte - de carrièreswitch van Nando

Nando Duijndam is deze maand een jaar werkzaam bij AKOR. Als vakantiekracht begon hij in het kampeerwinkeltje van het familiecamperbedrijf Duijndam Delft, waar hij binnen 10 jaar doorgroeide naar verkoopleider. 20 jaar runde hij dit bedrijf samen met een compagnon. Toen begon er wat te kriebelen. Hij wilde wat anders. Je raadt het al, de bouwwereld trok aan. Nando is een deeltijdstudie HBO Bouwkunde met een specialisatie in Vastgoed & Makelaardij gaan volgen. “Tijdens het volgen van de colleges kwam ik er gelijk achter dat dit de goede keuze was: dit vakgebied vind ik ontzettend interessant."

Al snel is hij opzoek gegaan naar een passende baan. Voor een goede start in de bouwwereld werd hem de functie werkvoorbereider aangeraden. Zeker als je weinig ervaring hebt, want hier krijg je  alle facetten van een proces mee. Er was nog wat twijfel en daarom heeft hij de zoektocht via een intermediair laten verlopen. "Achteraf zou ik direct bouwbedrijven aanschrijven. De sollicitatiegesprekken met AKOR verliepen direct heel prettig, het feit dat ik geen ervaring had, was geen spelbreker".

Nando kreeg via de intermediair 10 vacatures voorgesteld. Zijn oog viel direct op AKOR. Dit had te maken met het feit dat AKOR een paardenstal voor hem had gebouwd. "De ervaring was erg goed. De kwaliteit van het geleverde werk en de communicatie was zo goed bevallen, daarmee heeft AKOR een heel positieve indruk achtergelaten. De keuze voor AKOR was dan ook snel gemaakt".

Voordat het verlossende telefoontje was het nog wel even spannend... "AKOR zocht destijds een ervaren werkvoorbereider en dat was ik niet. We hebben het, in goed overleg, aangevlogen als een soort traineeship, om te kijken of het van beide kanten beviel. Ik mocht 3 weken meedraaien bij het ervaren team van Niek Nijsink, bij Alexandrium in Rotterdam. Later ben ik bij Richard Achterkamp en zijn team van Kleinbouw & Retail ingestapt en daar zit ik nu nog met heel veel plezier.”

Het werken in het oosten bevalt Nando goed: “De mentaliteit is hier anders, je merkt dat er veel meer tijd is voor elkaar. Dat is misschien ook wel de mentaliteit van AKOR zelf. Er is altijd tijd voor een gesprek of persoonlijke interesse. Dat is in het westen een stuk minder. Ik krijg de indruk dat je hier veel meer nog echt samen aan een project werkt.  Hier zetten ze nog de schouders er samen onder, niet op 'eilandjes werken'. Het grootste verschil is de betrokkenheid, die is hier zoveel meer.”

Zijn afdeling Kleinbouw & Retail is hecht en werkt veel samen. Wanneer je met het hele team op één kamer zit, krijg je van iedereen mee wat er speelt. “Er staat altijd iemand klaar om bij te springen als er wat aan de hand is. Je leert veel van elkaar en je leert elkaar ook kennen. Zeker als 'junior' is dat een prachtige leerschool. Dus nu zo'n jaar na dato ben ik nog steeds blij met de keus voor en van AKOR".

Spreekt het verhaal van Nando je aan en ben jij ook op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan zijn we bij AKOR op zoek naar jou! Bekijk hier onze actuele vacatures en solliciteer snel.

Een kijkje achter de schermen?

Koers Update